Емблематичната кула Галата в Истанбул е вече реставрирана и отново отваря врати

...
Емблематичната кула Галата в Истанбул е вече реставрирана и отново отваря врати
Коментари Харесай

Кулата Галата в Истанбул отново приема туристи след реставрацията

Емблематичната кула Галата в Истанбул е към този момент реставрирана и още веднъж отваря порти за гости от през днешния ден, заяви " Хюриет дейли нюз ". На 23 февруари цялата историческа постройка беше затворена в границите на външен ремонт и противоземетръсни укрепителни работи. Кулата, която е издигната през 1349 година, претърпя обширна реституция, в това число на нейния 270-килограмов меден връх. 
Прочетете още
От през днешния ден кулата отваря още веднъж порти за гости. Достъпът до нея ще бъде контролиран, като ще бъде разрешено наличието на най-много 100 души на час. Билетът за посещаване на кулата е към 30 евро. Министерството на туризма уточни, че по време на реставрационните работи са били запазени гнездата на прелетните птици, които са към 400, осведоми Българска телеграфна агенция.

Академици, които са специалисти в своите области, направляваха потреблението на модерни технологии в реставрационните работи, осъществени в сходство с техническите разбори и георадарните отчети за стоманобетонни структури, добавени сред 1964 и 1967 година

По данни на община Истанбул през 2022 година кулата е била посетена от над 1,2 млн. души.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР